De demontabele scootmobiel

Een demontabele scootmobiel is zeer handig in gebruik. Op deze manier kunt u uw scootmobiel ook elders gebruiken en niet alleen in uw directe omgeving. Als u er eentje aanschaft is het wel handig om te weten hoe zwaar de desbetreffende scootmobiel is, want het is van een demontabele scootmobiel de bedoeling dat deze in de auto moet kunnen worden gedragen.

Demontabele scootmobiel Capri

Er zijn meerdere merken, zoals Yoril, Shopper en GoGo die een inklapbare scootmobiel aanbieden. Hier zullen wij echter meer specifieke informatie geven over de scootmobiel Capri, die momenteel de goedkoopste opvouwbare of demontabele scootmobiel is. Deze scootmobiel is in een wip te demonteren, want de diverse onderdelen zijn zeer makkelijk in en uit elkaar te halen. Hij is dus in een handomdraai om te toveren tot een klein pakketje om bijvoorbeeld met de auto te vervoeren. Deze scootmobiel heeft een bereik van 15 km, de snelheid bedraagt 6 km, de lengte is 92 cm en de breedte is 48 cm. Op dit product krijgt u 1 jaar garantie en hij is verkrijgbaar voor nog geen 400 euro. Bovendien heeft deze scootmobiel het CE en ISO9002 keurmerk. Bent u desondanks toch nog niet helemaal overtuigd van het gemak van deze scootmobiel, dan kunt u ook een demonstratie bij u thuis aanvragen. Ook is er de mogelijkheid een brochure aan te vragen met zeer uitgebreide informatie over deze demontabele scootmobiel.

Lenen van een demontabele scootmobiel

Bij de WMO-loketten van diverse gemeentes kan tegen een zeer geringe vergoeding ook een demontabele scootmobiel geleend worden. De kosten hiervan zijn in de regel ongeveer 5 Euro per dag en 25 Euro voor een hele week. U krijgt tevens een instructiekaart erbij, zodat u niet voor verrassingen komt te staan.

Aandachtspunten bij demontabele scootmobielen

Wanneer u overweegt om een demontabele scootmobiel aan te schaffen, dan moet u rekening houden met de volgende punten:

Een demontabele scootmobiel moet wel degelijk worden verzekerd in tegenstelling tot wat soms gezegd wordt.Via de WMO (wet maatschappelijke ondersteuning) in uw gemeente kunt u een scootmobiel aanvragen. Deze beslissing wordt genomen aan de hand van uw gezondheid, uw beperkingen, uw financiële situatie en uw persoonlijke situatie. U zult alleen niet een demontabele scootmobiel toegewezen krijgen. Voor de meest directe omgeving is namelijk een normale scootmobiel het meest geschikt en daar gaat het volgens de toewijzingscriteria vooral om.Informeer ook of de scootmobiel die u graag in bezit wilt hebben, wel genoeg snelheid heeft. Zo is het ook verstandig om te letten op de draaicirkel, het maximale gewicht wat de scootmobiel mag dragen, het bereik, de vering, een stoel die draaibaar is, verlichting en de diverse verschillende accessoires zoals een boodschappenmandje, een stokhouder en dergelijke.