Symptomen Gekneusde Rib

De symptomen gekneusde rib geven overduidelijk aan dat er sprake is van één of meerdere gekneusde ribben. Makkelijk te herkennen dus, en zeker de combinatie van diverse symptomen laten vaak geen twijfel over. Daarbij moeten we natuurlijk duidelijk stellen dat je nooit zelf een diagnose moet stellen. Heb je één of meerdere symptomen, dan is het enige juiste wat je kan doen, de huisarts bezoeken.

Alleen deze kan duidelijk vaststellen dat er sprake is van een kneuzing. En vooral omdat enkele symptomen ook bij andere aandoeningen kunnen behoren, die vaak ook nog ernstiger kunnen zijn.

Als er sprake is van een gekneusde rib, dan is niet de rib zelf gekneusd, maar het omliggende weefsel.

De pijn die ontstaat, komt omdat dit weefsel onderhevig is aan druk, en dat vooral bij bewegingen van het bovenlichaam. Probeer maar eens allerlei dingen te doen zonder het bovenlichaam te bewegen. Dat zal je haast niet lukken.

Vandaar dat pijn één van de symptomen is van een gekneusde rib. Pijn die je ook bemerkt als je lichtjes drukt op de gekneusde rib.

De pijn is overigens juist erger als je een tijd niet bewogen hebt, bijvoorbeeld na het slapen. Dat komt mede doordat de betreffende spieren dan wat stijver zijn, doordat er een tijd geen beweging was.

Andere symptomen gekneusde rib

Naast de pijn bemerk jezelf meestal ook dat adem halen veel moeilijker gaat. Ook daarbij ontstaat een zekere mate van pijn. Hoeveel pijn hangt weer af van de hevigheid van de kneuzing. Hoe erger de kneuzing, hoe meer pijn bij het ademhalen.

Hoesten doet ook pijn, vaak dubbel omdat je bij hoesten vaak eerst adem gaat halen, en daarna stootachtig bij het hoesten de lucht uit de longen hoest.

Ook beweging doet pijn, vooral uit stilstand. Bijvoorbeeld bij het zitten, als je even probeert je benen te verleggen. Lopen is moeilijk en pijnlijk, en vaak is op de rug liggen, maar ook andersj liggen, ook pijnlijk.

Kortom, pijn is wel het meest belangrijke symptoom.

Tegen deze pijn, zal de huisarts een pijnstiller voorschrijven.

Ook kan op de gekneusde rib een kleine of grote zwelling ontstaan, en kan de huid op de plek van de kneuzing rood worden.

Vaak is dat een bloeduitstorting, die ook blauw kan worden.

Nogmaals heb je deze symptomen, bezoek vooral voor je eigen gezondheid en duidelijkheid, de huisarts.